Májgaluska kenyér nélkül (2.) recept

Májgaluska kenyér nélkül (2.)
Májgaluska kenyér nélkül (2.)
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nem vásárolunk pékárut, így se kenyér, se zsemle nem volt itthon... gondoltam kipróbálom így, mi lesz belőle. Végül is ízletes lett. Jó kis levesbetét lett belőle :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesekhez kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

egyszerű májgaluska, májgaluska levesbetétnek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy daráljuk), megdinszteljük (nem pirítjuk), és mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott (elkapart) fokhagymát. Hűlni hagyjuk.
  2. A csirke- vagy sertésmájat elkaparjuk vagy daráljuk (én a sertésmájat kloffolóval szoktam pépesíteni).
  3. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a tojást, majd a kihűlt, dínsztelt hagymakeveréket.
  4. Hozzáadagoljuk a lisztet és a zsemlemorzsát (kanalanként).
  5. Forró, sós vízben kiskanállal beleszaggatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 188
elküldve: 2
receptkönyben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rohamka

Mióta szakács: 2010.06.27.
4 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

182