Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgaluska kenyér nélkül (2.)

Májgaluska kenyér nélkül (2.)
Májgaluska kenyér nélkül (2.)
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nem vásárolunk pékárut, így se kenyér, se zsemle nem volt itthon... gondoltam kipróbálom így, mi lesz belőle. Végül is ízletes lett. Jó kis levesbetét lett belőle :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesekhez kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy daráljuk), megdinszteljük (nem pirítjuk), és mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott (elkapart) fokhagymát. Hűlni hagyjuk.
  2. A csirke- vagy sertésmájat elkaparjuk vagy daráljuk (én a sertésmájat kloffolóval szoktam pépesíteni).
  3. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a tojást, majd a kihűlt, dínsztelt hagymakeveréket.
  4. Hozzáadagoljuk a lisztet és a zsemlemorzsát (kanalanként).
  5. Forró, sós vízben kiskanállal beleszaggatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 162
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rohamka

Mióta szakács: 2010.06.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

egyszerű májgaluska, májgaluska levesbetétnek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

173
csirkemáj 20 dkg
finomliszt 5 csapott ek
zsemlemorzsa 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint