Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májfasírt

Májfasírt
Májfasírt
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fasírtot minden formájában szeretjük, például májból is. Anyukám hallotta pár éve ezt a receptet, azóta állandó része az itthoni étlapnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss salátával, főzelékfeltétként vagy krumplipürével is nagyon finom. Tejföllel megkenve, kevés reszelt sajttal még finomabb!
Érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem szeretik a májat, hátha így megbarátkoznak vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ledaráljuk a májat a vöröshagymával együtt. A krumplit, a répát és a fokhagymát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és hozzáadjuk a májhoz. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. 
  2. A májba belerakjuk a fűszereket és a mustárt, majd beleütjük a 4 egész tojást. Összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk. 
  3. Centi magas korongokat formázunk belőle, és olajban készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 8 860
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt marhamájból, fűszeres májas fasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lujzcsi
lujzcsi Sat, 2011-12-03 20:33

Megcsináltam, de nálunk senkinek sem ízlett, a kukában kötött ki! :(
Ízlések és pofonok.

Yve
Yve / Yve Fri, 2011-08-26 13:48

Szia Nóra! Múlt évben ettem először ebből a fasírt féléből, s bizony ízlett az egész családnak. Arra is emlékszem, hogy jó laktatós.
Ma újra készítem és kíváncsi voltam ismert-e már ezen az oldalon?! Megleptél, bizony nem a létezéséről, hanem a változatosságáról. A tiedben van répa, kömény, mustár és két más (fűszer)íz, ami teljesen megváltoztatja az általam ismert májfasírtot. Ezért úgy döntöttem, hogy a te recepted szerint készűl ma konyhámon ez a finomság.
Köszönjük és vidám hétvégét!

Tánya88
vNóra / Tánya88 Fri, 2011-08-26 18:15

Szia Yve! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, remélem, jól sikerült, majd számolj be :)

Yve
Yve / Yve Sat, 2011-08-27 10:22

Kedves Tánya!
Meglepődéssel vettem észre, hogy a krumpli és hagyma nálam nem db-ra van számolva, hanem fél kg-ra. Amennyi máj, annyi mennyiségű hagyma és krumpli. Hát ennyiben mégis maradtam az enyém mellett, ugyhogy gondolhatod mekkora adag jött ki belőle (ami viszont nagyon jól jött, mert délután a sóstavakhoz bújunk ki fürödni és ez a fasírt nagyon finom csak úgy hidegen is kenyér és paradicsom párosítással.) A fűszerezésben igéretem szerint kipróbáltam a kakukkfüvet IS és a többi új ízesítést, amivel teljesen meg voltunk elégedve. Ezentúl ezeket is hozzákeverem.
Köszönjük szépen és kívánok nagyon szép hétvégét, szia-szia

U.I. Ja, az általam említett recept szerintit kanalazni kell az olajba, amihez ugyancsak erről az oldalról választottam a Krumplifőzelék 3-at. (Jó döntés volt)

774
marhamáj 50 dkg
burgonya 1 db
sárgarépa 1 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
tojás 4 db
zsemlemorzsa 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
mustár 1 tk
napraforgó olaj 2 dl