Májas zöldhagymás csavart recept

Májas zöldhagymás csavart
Májas zöldhagymás csavart
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most valami finomságra vágytam, de nem édesre. Ez sikeredett belőle.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos csavart kenőmájassal, szezámos májas csavart zöldhagymával, májas csavart rúd

elkészítés

  1. A leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtsunk belőle, a lapok legyenek vékonyak.
  2. Az alsó lapot kenjük be májkrémmel, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymaszárral.
  3. Erre tegyük rá a másik lapot, nyomjuk össze.
  4. A tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá a szezámmagot és a sót.
  5. Vékony csíkokat vágjunk belőle, és utána tekerjük meg.
  6. Olajozott tepsiben sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 029
elküldve: 0
receptkönyben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
139 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.