r
Nosalty Logó

Magyaros újhagymalepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyaros újhagymalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1174 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 144 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3333 micro
Összesen 1174 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    354.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7535.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    4323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    2301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6914 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13331 micro
Összesen 4695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beleütjük a tojást és megsózzuk. Tésztává gyúrjuk.
  2. Egy tűzálló tálat (kb.20x20-asat) kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy a peremén is legyen.
  3. A bacont vékony csíkokra vágjuk és 2 dkg vajon zsírjára sütjük.
  4. A hagymát vékony karikára vágjuk és a maradék vajon 5-6 percig puhára pároljuk. A kisült szalonnához adjuk. Paprikakrémmel ízesítjük.
  5. A tésztára elhelyezzük a párizsi szeleteket.
  6. Erre kerül a hagymás bacon.
  7. A tejfölt összekeverjük a 2 tojással és a reszelt füstölt sajttal.
  8. Ezt tesszük egyenletesena tetejére.
  9. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11716
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balatoni nyaralásunkon csak 2 napot bírtunk ki házi koszt nélkül. A második nap a gyerkőcök tízpercenként nyitogatták a hűtő ajtaját, valami finom után keresgéltek. Így hát nekiláttam a főzésnek. Szerencsére jól felszerelt konyhát kaptunk, így gond egy szál sem, azt leszámítva, hogy tegnap fél méteres lángok közepette elégettem a kedvenc gofrisütőnket. Ez a nyaralás sem ígérkezik unalmasnak.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek