Magyaros rakott krumpli recept

Magyaros rakott krumpli
Magyaros rakott krumpli
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szombati ebédre készült ez a nagyon laktató étel, a hűtőben meglapuló maradék szalonnák, kolbász felhasználásával. Nem éppen egy diétás fogás, de mi imádjuk.

Uborkával vagy savanyú káposztával isteni.

A sózással vigyázzunk, a szalonna sósságát vegyük figyelembe.

hozzávalók / 4 adag

  • 10 db nagy burgonya
  • 4 db főtt tojás
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg füstölt-főtt császárszalonna
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 450 g tejföl
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás rakott krumpli, rakott burgonya kolbásszal, kolbászos-szalonnás burgonya tejföllel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük. A kolbászt felkarikázzuk. A szalonnákat felcsíkozzuk.
  3. Egy tepsit kikenünk margarinnal.
  4. A burgonya felét felkarikázzuk, és a kikent tepsibe rakjuk. Ízlés szerint meghintjük sóval, borssal. 2 tojást rákarikázunk. A tejföl 1/3-át rákanalazzuk. Rászórjuk a kolbászt, a szalonnák felét, erre jön a tejföl 1/3-a.
  5. Végül a maradék tojáskarikák következnek, a szalonnák és a burgonya. Picit megsózzuk, borsozzuk.
  6. Beterítjük a maradék tejföllel.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 27 973
elküldve: 3
receptkönyvben: 101
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

853