Magyaros és juhtúrós töltött gomba recept

Magyaros és juhtúrós töltött gomba
Magyaros és juhtúrós töltött gomba
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle töltött gomba receptet olvastam már, ebből próbáltam összehozni egy leginkább nekünk tetszőt. Finom lett, de legközelebb variálok még, és kipróbálok másféle tölteléket is.
 

hozzávalók / 4 adag

A magyaros töltelékhez:

  • 10 dkg sonka
  • 2-3 szelet bacon
  • 1újhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk Édes Anna paprikakrém
  • 1 mk Erős Pista csípős paprikakrém
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj

A juhtúrós töltelékhez:


ajánlat

A juhtúró elég sós, jól illik a gomba semleges ízéhez.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött gombafejek, juhtúrós és magyaros töltelékkel töltött gomba

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, szárukat kitörjük, félretesszük, megmossuk, majd egy kivajazott tepsibe tesszük.
  2. A hagymákat olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bacont, a sonkát, és a felszeletelt, megmosott gombaszárat. Fűszerezzük, és megpároljuk, paprikakrémmel ízesítjük.
  3. A juhtúrót kaporral ízesítjük, és a gombákat megtöltjük vele (kb.4 nagyobb gombába elég).
  4. A hagymás-sonkás keveréket kicsit hagyjuk hűlni, majd pürésítjük (nem kötelező). Az üres gombafejeket megtöltjük vele.
  5. Minden megtöltött gomba tetejére teszünk 1 kocka sajtot.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad és megpirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 414
elküldve: 0
receptkönyben: 55
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

Hozzászólások (2)

Bia
Biacs, 2011-10-06 16:32

Hmmm...Nagyon szeretem a töltött gombafejeket.A juhtúrósba egy szem diót is teszek.
Üdv:Bogi:o)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!