r
Nosalty Logó

Magyaros csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Magyaros csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1940 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6607 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1186 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    723 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    2291 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26426 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    133 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4743 micro
  • Kolin:
    1571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26322 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    2893 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1940 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2096 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, lecsöpögtetjük
  2. Közben a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, kiszedjük a seprenyőből, és a helyére dobjuk a hosszúkásra vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt. Ha túl soknak találjuk az olajat, akkor leöntünk róla.
  3. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsire vágott paradicsomot, és a szintén hosszú vékonyra vágott paprikát. Fedő alatt párolgatjuk kb. 10 percet.
  4. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott májat, megsózzuk, borsozzuk, és ne sajnáljuk tőle a majorannát sem. Kevés vizet öntünk rá, majd fedő alatt főzzük, míg elkészül a máj. Ezután pár percig még fedő nélkül rotyogtatjuk, hogy sűrűsödjön a leve.
  5. Sült krumplival, rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 30550
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisvárosunk egyik éttermében ettünk ehhez hasonló ételt évekkel ezelőtt. Férjemmel akkor még csak kettecskén tengettük mindennapjainkat, így bőven volt idő, hogy kísérletezgessünk a konyhában. Na, az egyik ilyen akcióból született meg ez a recept, amit azóta is nagyon szívesen készítünk. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!