r
Nosalty Logó

Magvas palacsintabundában sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Magvas palacsintabundában sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 854 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2563 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 854 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 2563 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
  2. A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.
  3. Olajat forrósítunk.
  4. A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda.
  5. A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
  6. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8466
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 14.

Ajánló

Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas palacsintabundában sült csirkemell
Andi80_ 380 recept

Gyakran kerül az asztalra csirke, de szeretek új dolgokat kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Természetesen először kikérem a család véleményét. Mikor feltettem a kérdést délelőtt, hogy milyen legyen a csirke, azt a választ kaptam, hogy magvas. Így lett lenmaggal és szezámmaggal megbolondított a bunda. Amíg minden hús kihűl, érdemes a húsokat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek