r
Nosalty Logó

Magvas kifli Kodaktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Magvas kifli Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7079.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    4516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 3351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukorral elkevert tejbe. Kezdőknek ajánlom, hogy csak 3 dl tejben futtassák fel az élesztőt, hogy később lehessen korrigálni a tészta állagán.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy nagyobb tálat keresünk, és beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, az olvasztott vajat és a napraforgómagot is.
  3. Beleöntjük a tejet a lisztes keverékbe, és kidagasztjuk a tésztát. (Érdemes az élesztőt csak 3 dl tejben felfuttatni, és később hozzáadni a plusz 1 decit, ha szükséges!)
  4. Ha már elválik a tészta az edény falától, letakarjuk konyharuhával, meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük.
  5. Miután szépen megkelt a tészta, félbevágjuk, majd egy-egy fél cm vastag kört nyújtunk a tésztánkból.
  6. 8-8 cikkelyre vágjuk a köröket, aztán a cikkelyeket a szélesebb oldaluktól kezdve feltekerjük, és kifli formájúra hajtjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és alufóliával letakarva a sütőben még 20 percig kelesztünk. (Legkisebb fokozaton!)
  8. Kivesszük a sütőből, leszedjük az alufóliát, megkenjük őket 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2057
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

Ennyi hozzávalóból 16 db kis kiflink lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint egy Nők Lapja Konyhából vett ötlet, egy kis napraforgómaggal feldobva. Mivel igen jól sikerült a tészta, gondoltam, megosztom veletek ezt a receptet. A napraforgómag bármilyen más maggal helyettesíthető! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek