r
Nosalty Logó

Magos kenyér 3. - gluténmentes

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Magos kenyér 3. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    7463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a hozzávalókat. Kizsírozunk egy kenyérformát.
  2. A 430 ml meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, műanyag kanállal jól elkeverjük.
  3. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős vizet is, majd a kézi mixer tésztakeverőjével alaposan összekeverjük.
  4. A tésztához adjuk a magokat, jól összekeverjük (a tészta ne legyen folyós, inkább kicsit keményebb állagú).
  5. Beleöntjük a kizsírozott formába, vízbe mártott fakanállal elsimíjuk a tetejét, folpack-kal letakarjuk, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  6. Elömelegítjük a sütöt.
  7. A kenyerkénk tetejét vízzel vagy olajjal (én olajjal) bekenjük, a tetejét hosszában késsel bemetszük.
  8. Megszórjuk a tetejét tökmaggal (nekem szeletelés közben szinte mind lepotyogott :( ), mehet is a sütőbe, de ne középre, hanem alulról a második sínre (ha 5 van), készre sütjük.
  9. Tűpróbát végzünk, ha nem ragad, akkor okés.
  10. Hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen kiborítjuk (ha kell, egy hurkapálcával körbe"törjük" a forma szélén a kenyerkét, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8833
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Sütés alatt még jócskán nő, én is megijedtem, hogy kifut a formából, de mivel a tészta elég kemény, így tartotta magát :). Esetleg hajtogatott alobalt tehetünk alá, ha féltjük a sütőnket, és óvni akarjuk magunkat a plusz munkától. kb. 14 szelet lett belőle, én a maradékot lefagyasztottam szeletelve, holnap tesztelem, milyen lesz másnapra, majd leírom. ui: másnap is jó, de legfinomabb frissen!!

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy " Vegetarisch fit! " című német újságban találtam, megsütöttem, és megosztom veletek, mert nagyon ízletes kenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!