r
Nosalty Logó

Mágnás Diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Mágnás Diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    224 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2295 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    806 mg
  • Foszfor
    3856 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1827 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 6985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (karamellás dióbelek)

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. Adjuk hozzá apránként a diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjékből vert habot.
  3. A masszát töltsük kivajazott, belisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-22 perc alatt süssük meg.
  4. Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  5. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral keverjük simára.
  6. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre.
  7. A tűzről levéve szórjuk bele a darált diót, ízesítsük rummal.
  8. A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott, zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt.
  9. A piskótalapot vágjuk négybe, egyenként öntözzük meg diólikőrrel, és kenjük meg a krémmel.
  10. Helyezzük őket egymásra, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és a tetejét.
  11. Díszítésképpen karamellbe mártott fél dióbeleket tehetünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26 cm tortaforma
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9277
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Az áztatós zselatin helyett lehet zselatin fix-et is használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mágnás Diótorta
Alexandra 42 recept

Egyik kedvenc süteményem a mágnás dióspite. Gondoltam kipróbálom torta formájában is. Mindenkinek ízlett a családba.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek