r
Nosalty Logó

Mágnás dióspite 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mágnás dióspite 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Összesen 819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Összesen 4919 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 4919 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, és megkenjük lekvárral.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, közben adagolva hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a darált diót, és a lekváros tésztalapra kenjük.
  3. A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 1, 5 cm széles csíkokat vágunk, és ferdén berácsozzuk vele a diós habot.
  4. A rácsot megkenjük felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  6. Szeleteljük, kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13978
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi nagymama sütemény. Nagyon-nagyon finom. Nem is tudom, miért nem sütöm gyakrabban. Egyik nagy erénye, hogy sokáig eltartható (már ha megéri:), ezért vendégváráskor, ünnepekre előre elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek