r
Nosalty Logó

Máglyarakás zora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Máglyarakás zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 1359 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 5437 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 171 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1359 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6224.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    3009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.7 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 5437 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A máglyarakáshoz

  1. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 dkg margarinon megpároljuk.
  2. A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a meleg tejet ráöntjük.
  3. A zsemlét 1 cm vastagon felszeleteljük. A tepsit kikenjük. Én ezután kézzel szoktam dolgozni, mégpedig úgy, hogy 3 szeletenként belemártom a tejbe a zsömléket, megáztatom egy kicsit, majd éppen hogy kinyomkodom belőle a tejet, és a tepsibe teszem. Így teszünk a szeletelt zsömle felével.
  4. Szépen elterítjük a tepsiben, majd erre kerül a megpárolt alma és a zsömle másik fele szintén tejben áztatva.
  5. A baracklekvárt kicsi kivételével rákenjük a zsemlére, majd sütőbe tesszük 170 fokra 30 percre.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék cukorral és a lekvárral.
  7. A lekvár tetejére kenjük, kicsit megcifrázzuk a habot. A sütőt 15 fokkal mérsékeljük, és még 15 percig sütjük. Majd elzárjuk, és kinyitjuk a sütő ajtaját, és a habot még 10 percig szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19359
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem a sütésnél, amikor még csak lekvár van a tetején, állandóan kifolyik a lekvár, és lefolyik a sütő aljára, és füstöl. Ezért alufóliát szoktam tenni a sütő aljára vagy sütőpapírt.

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek