r
Nosalty Logó

Máglyarakás szapbea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szapbea
Máglyarakás szapbea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2433 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4332.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 2433 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjéktől, és jól kikeverjük a vaníliás cukorral.
  2. Ezután a cukros sárgáját hozzáöntjük a tejhez, és alaposan elkeverjük benne, míg a cukor fel nem olvad.
  3. A kalácsot szeleteljük, majd a cukros tejbe áztatjuk pár percre.
  4. Közepes tepsinket kikenjük vastagon vajjal, vagy margarinnal, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne égjen le a süteményünk.
  5. Vékony szeletekre vágjuk a megpucolt almáinkat.
  6. Most következhet a rétegezés, a tepsi aljábaegy sor beáztatott kalácsot teszünk, majd rászórunk vékony fahéjréteget. Ezután jöhetnek az almaszeletek, majd egy kis kristálycukor és darált dió, vagy dejó. Ha magas a tepsink, tehetünk rá még egy réteget, de számítsunk olyan 2-3 cm emelkedésresülés közben.
  7. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon 30-40 percig sütjük.
  8. Eközben habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már majdnem kemény, hozzáadunk egy evőkanál sárgabaracklekvárt,egy kis cukrot ízlés szerint és késszé verjük.
  9. Megfelelő idő után kivesszük a süteményt és rákenjük a tojáshabot, pár percre visszatoljuk, amíg barna nem lesz a teteje.
  10. Utolsó lépésként amég forró süti habját ajánlatos felszeletelni, mert ha kihűl, már nehezebb lesz.
  11. Jó étvágyat hozzá :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23787
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás szapbea konyhájából
szapbea 9 recept

Nagyon szeretem a Bourbonos vaníliás cukrot, nem csak ebben a sütiben, mert nagyon jó ízt ad az édességeknek, próbáljátok ki :) Csináljunk kis "hullámokat" a hab tetejére még sütés előtt, a fakanál segítségével és még szebb lesz a sütink színe :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek