r
Nosalty Logó

Máglyarakás piros ribizlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panka80
Máglyarakás piros ribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 693 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 2776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a madártejet. Feltesszük félig nyílt lángon főni a tejet, közben a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel.
  2. Mikor a tej már majdnem forr, beleöntjük a tojásos keveréket, és forrásig hevítjük folyamatos keverés mellett.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  4. A kalácsot eltépkedjük amolyan rusztikusan, és egy tűzálló tálba szórjuk. Ráöntjük a madártejet, közé szórjuk a gyümölcsöt és a felkockázott vajat.
  5. Mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Fél óra múlva kivesszük, és rákanalazzuk a tojáshabot, majd mehet vissza a sütőbe még 15 percre. Vagy csak addig, amíg szép színe lesz a habnak a tetején. Hideg vanília fagylalttal tálaljuk még langyosan.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 7892
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás piros ribizlivel
Panka80 37 recept

Keresztanyámnál ettem ilyet, és nagyon ízlett. Ő eperrel csinálta, de szerintem bármilyen gyümölccsel kiváló. És igen, röviden, tömören: ronda és FINOM! Ja és egyszerű, ez sem utolsó szempont.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!