r
Nosalty Logó

Madártej szelet Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Madártej szelet Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1461 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5850 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1461 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    370.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5565.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1847 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3336 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 5850 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 248 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítjük.
  2. Sütőtepsibe papírt helyezünk, és arra öntjük a masszát. Elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral, és a margarinnal habosra jól kikeverjük géppel, és a keményítőt,is belekeverjük, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagoljuk. Sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  4. A zselatint hideg vízbe tesszük rövid időre, majd kinyomkodjuk a vizet belőle, és a krémhez keverjük.
  5. A tésztára kenjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
  6. Közben a tejszínt felverjük a cukorral, a habfixet is hozzátesszük, majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítjuk, és csokireszelékkel beszórjuk.
  7. Kockára vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 43705
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej szelet Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Sok-sok receptem van elmentve, és nagyon igyekszem megsütni őket. Ritkán sütök meg valamit többször, mert végtelenül sokféle variáció van, és szeretném elkészíteni mindet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek