r
Nosalty Logó

Madártej Gluténmentes Séftől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
Madártej Gluténmentes Séftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3143.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 1973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a 15 dkg cukorral valamint a vaníliás cukorral forráspontig melegítjük.
  2. Közben 4 tojás fehérjét a sóval, a citromlével és a fennmaradó 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  3. A habot 2 db evőkanál segítségével az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggatjuk, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten, 2-3 percig gőzöljük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szedjük.
  4. A 4 tojássárgáját és a 3 egész tojást habosra keverjük, és lassan adagolva hozzáöntjük a forró tejet.
  5. Majd kis lángon vagy vízgőz felett folyamatos kevergetés közben 85°C-ra melegítjük. Ha ezt a hőmérsékletet túllépjük, kicsapódik a tojás, és "ikrás" lesz!
  6. A kész madártejet üveg vagy porcelán tálba öntjük, és a habgaluskákkal együtt szobahőmérsékletűre hűtjük.
  7. Ezt követően a galuskákat a madártejre helyezve, légmentesen lefóliázzuk, és alaposan kihűtjük a hűtőszekrényben (4-6 óra).
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4001
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej Gluténmentes Séftől
Gluténmentes Séf 26 recept

Gyerekkorom egyik nagy kedvence! Mikor a konyhapénz már szűkös volt, és kevesebb volt otthon a tojás a szükségesnél, egy kevés liszt is kerülhetett bele, hogy ne legyen híg. Így jobb nem lett, de elég lett mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!