Madártej Gabys konyhájából recept

Madártej Gabys konyhájából
Madártej Gabys konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc nyári hűsítő édességünk. Este gyorsan megcsinálom, a másnapi ebédhez maga a tökély...:) 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, házi madártej, vaníliás madártej, vaníliaszósz tojáshabbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk.
  2. Amíg felforr a tej, a tojásfehérjéből -1 csapott ek cukrot hozzátéve- kemény habot készítünk.
  3. Ha felforrt a tej, takarékra vesszük a hőt (csak finoman bugyogjon a tej), és evőkanállal habkupacokat teszünk a tejbe. Picit (5-10 mp) hagyjuk főni, szűrőlapáttal megfordítjuk, ismét hagyjuk főni, majd tányérra kiszedjük. Úgy rakosgassuk a tejbe, hogy ne érjenek egymáshoz, mert nőni fognak (a tányéron összegyűlt tejet a végén öntsük vissza az edénybe).
  4. A tojássárgáját magas falú edényben (kézi robotgéppel), 6-8 ek cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
  5. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A forró tejből öntsünk hozzá, hogy teljesen folyékony legyen, a géppel alaposan elkeverjük.
  6. A tojásos lét hozzáöntjük a tejhez, kb 4-5 percig kevergetve főzzük, amíg picit besűrűsödik.
  7. Ha kell, cukorral édesíthetjük még.
  8. Kihűtve tálkákba tálaljuk, rátesszük a "madarakat", esetleg kakaóval, csokidarával, reszelékkel megszórhatjuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 260
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adree16
Adree16 cs, 2015-03-12 13:23

Kezdőnek számítok, de megpróbálkoztam vele.
Most készült el és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2015-03-12 14:42

Szuperrrrr! Ügyes vagy:) Örülök, hogy ízlett. Köszönöm, hogy megírtad! Szép napot Neked:) Gabi

vcsuka
pussycat / vcsuka h, 2013-05-27 01:08

Szia Gabika! En is ugyan igy keszitem, csak azzal a kulombseggel, hogy a vegen a tojasos tejbe visszateszem a habokat, kicsit bele is forgatom es ugy hutom le. Isteni! Puszi, Veronika

Gabys
Gabys / Gabys h, 2013-05-27 11:01

De jó hogy egyformán csináljuk Veronikám:) Én a habokat is hűtőbe tartom tálalásig, a fiúk is úgy szeretik ahogy Te, ők a tálkájukba forgatják meg, nyomogatják bele a tojásos tejbe. Puszim: G

vicikó
Vicikó / vicikó v, 2013-05-26 21:02

Nálunk gond lenne másnap ebédkor.......... Mert némi adag hiányozna belőle, az biztos! :-)))))
V.

Gabys
Gabys / Gabys v, 2013-05-26 21:31

Nehogy azt hidd, hogy nálunk is 1:1-ben, érintetlenül kerül az asztalra:)))) G