r
Nosalty Logó

Madártej ahogy Odzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Odzsi
Madártej ahogy Odzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2891 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 362 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    3693 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2435 micro
Összesen 2891 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. 2 liter tejet tejforralóba teszünk a kettévágott vanília rúddal és csipet sóval. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben egy laposabb (kerámia bevonatú a legjobb) lábasban melegedni tesszük a maradék tejet.
  2. Ha már gyöngyözik a tej a lábasban, vizes evőkanállal szaggassuk kis adagokban a habot. 1-1 percig hagyjuk mindkét oldalát. Szűrőkanállal szedjük ki szitára vagy lapos, kissé megdöntött tálra, hogy a tej lefolyhasson.
  3. Ha kész a hab, a tejet, amiben főtt, átszűrjük. A tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral meg a pudingporral, kevés tejjel (amit leszűrtünk) alaposan kikeverjük, beleöntjük egy magasabb falú lábasba.
  4. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a közben felforrt 2 liter tejet is. Vigyázat, ne rántotta legyen a tojásból! Sima, tejszín állagúnak kell lennie! Az édességét most kóstoljuk meg. Hideg vízbe tegyük hűlni, majd tálalásig lefedve a hűtőbe menesszük.
  5. Díszítésnek szórhatunk rá reszelt csokit, vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2161
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főleg melegben, behűtve nagyon finom édesség, de bármikor készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek