r
Nosalty Logó

Madártej 8. - fahéjas-mazsolás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AGI-22
Madártej 8. - fahéjas-mazsolás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1281 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 96 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2672.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 1281 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével.
  2. A felforrt tejbe kanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is 1 percig főzzük.
  3. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe.
  4. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük és hozzáöntjük a tejhez, majd gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük (de nem forraljuk fel!).
  5. Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat, s végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6754
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek a következőt ajánlom. A cukrot helyettesítsék bármelyik édesítőszerrel (nyírfacukor, xilit, stb.). A finomlisztet pedig zabliszttel vagy zabpehelyliszttel helyettesítsék. Aki nem szereti a mazsolát, az ne tegyen rá. A fahéj helyett akár kakaóval is megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekeimnél voltam látogatóban, amikor a lányom madártejet kért tőlem. (Ezőzőleg már legalább 15 éve nem főztem.) Így hát telefonos segítséget kértem a Mamától. Ez alapján készítettem el a fotón látható madártejet.  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek