Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel

Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel
Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Französisches Gartenderssing - ezzel a névvel találtam az öntetet egy német nyelvű szakácskönyvben. Francia kerti öntet- így fordítottam magyarra.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Zöldsalátákhoz, nyers zöldségekhez, de tenger gyümölcseihez is jól passzol az öntet, illetve a vele készült zöldséges saláta hideg marha- vagy csirkesülthöz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retket szálkásra vágjuk, az újhagymát karikára.
  2. Tálra tesszük a salátát, rá a retket, tetejére az újhagymát.
  3. Az öntettel áthúzzuk.
Az öntet készítése: 
  1. A leveleket apróra, a zöldségeket kockára vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót az 1 dl olívaolaj kivételével összeturmixoljuk.
  3. Amikor krémszerűvé összeállt a dresszing, kóstolunk és az olívát is hozzáadjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 38 852
elküldve: 5
receptkönyvben: 618
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - extra, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: francia
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
madársaláta 10 dkg
retek 6 db
újhagyma 5 db
olívaolaj 4 ek
tárkonyecet 5 ek
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 10 dkg
zöldpaprika 0.5 db
vöröshagyma 0.5 kis db
bazsalikom 9 levél
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl