r
Nosalty Logó

Madárkávé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsó
Madárkávé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1617 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 404 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1617 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét pici sóval, és a porcukorral kemény habbá verjük, a hűtőszekrénybe félretesszük.
  2. A tojásoksárgáját simára keverjük a nádcukorral, neszkávéval, kakaóval, fahéjjal,liszttel, és a 2 dl tejjel.
  3. Az 1 l tejet felforraljuk, és a lassan fővő tejbea tojáshabból két kanál segítségével galuskákat szaggatunk. Egyszerre négy galuskánál többet ne tegyünk bele, mert megdagadnak. Egy-egy percig főzzükmindkét oldalukat,óvatosan forgatva .
  4. A megfőtt galusokat szűrőkanállal tálba szedjük.
  5. A tűzről félrehúzva a forró tejbe csorgatjuk állandó kevergetés mellett a tojásos, kávésstb. masszát, majd újraforraljuk, addig isállandóankeverve. Főzni nem szabad, csak felforralni!
  6. Rögtönutána hideg vízbe állítjuk az edényt, és még gyakran megkeverjük.
  7. Ha kihűlt,tálbaöntjük, tetejére tesszük a habokat, és hűtőben tartjuk tálalásig. Picifahéjjal meghintjük.
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29488
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 18.

Ajánló

A kávé és a kakaó arányának megváltoztatásával, akár madárkakaó is lehet, de én már csináltam madártejet gyümölccsel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gerzsó 20 recept

Ha lehet madártej, miért ne lehetne madárkávé? Ezt még a nagymamám nevezte így el. Délutáni kávé helyett, a barátnőivel beszélgetve gyakran fogyasztották. Mint a madártej készítésénél, itt is fontos a keverés, így biztosan nem lesz csomós a madárkávé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek