r
Nosalty Logó

Mac 'n' Cheese baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szabadtűz
Mac 'n' Cheese baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 423 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6980.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    2494 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1693 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 206 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A legegyszerűbb, ha a baconszeleteket előre kisütjük, hogy a végén, mire fogyasztani szeretnénk, már kihűljön picit, és könnyen össze lehessen morzsolni!
  2. Második felvonásban pedig kezdjük el megfőzni a tésztát, ugyanis annyi idő alatt, míg az megfő, a sajtszószunkkal is elkészülünk.
  3. A sajtszószhoz reszeljünk le lehetőleg minél több és sok fajtájú sajtot. A cheddart mondják az alapnak, de szerintem bármilyen sajttal működik, amit szeretünk. A lényeg, hogy mennyiségre jó sok legyen!
  4. Hogy legyen miben megolvasztani a sajtunkat, kell egy besamel szószt készítenünk, ami rém egyszerű. Csak olvasszunk meg vajat, amiben keverjünk el csomómentesen lisztet, és szobahőmérsékletű tejjel addig öntsük fel, amíg a kívánt sűrűségű szószt meg nem kapjuk. Jelen esetben én szeretem, ha kicsit folyósabb a besamel, mert így a sok sajttól a végén nem lesz túl tömör a szószunk, hanem jó folyékony marad.
  5. Sózzuk-borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk még a besamel szószba, majd öntsük bele az összes reszelt sajtot. Ebben a receptben én most gruyére, cheddar és pecorino sajtokat használtam, de mint írtam, jöhet bármi!
  6. Keverjük addig, míg az összes sajt megolvad. Majd nincs is más dolgunk, mint a főtt és leszűrt tésztára ráönteni a szószt, és jól összekeverni. Tálalásnál pedig rámorzsolni a sült bacont, és lehet is azonnal fogyasztani!
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26655
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mac 'n' Cheese baconnel
Szabadtűz 17 recept

A sajtos makaróni, azaz a mac 'n' cheese nem csak az amerikaiak nagy kedvence, hanem az enyém is. Nyilván azért egy kis ropogósra pirított baconnel szeretem még megküldeni a végén, hogy igazán hasson! A legszebb pedig az egészben, hogy kinn a szabadban, akár kempingezés közben is elég könnyen elkészíthető ez a szénhidrát- és kalóriabomba. Nézzétek meg hogyan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!