r
Nosalty Logó

Macedóniai zöldségsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Macedóniai zöldségsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 1959 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    521 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    3123 micro
  • β-karotin
    8005 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3016 micro
Összesen 1959 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket csipetnyi cukorral és kevés sóval ízesítettt vízben, külön-külön főzzük forrástól számítva 5-10 percig. Vigyázzunk, hogy egyik zöldséget se főzzük túl puhára, mert akkor kása lesz a salátából!
  2. Kihűtjük a zöldségeket. A megfőtt burgonya vizébe forrón 1 mk cukor 1 mk ecetet teszünk, ha így hűtjük le, nem lesz "száraz".
  3. A zöldségeket a borsó kivételével apró kockákra vágjuk.
  4. 1 tojássárgájából és 1 dl olajból majonézt készítünk, majd a többi összetevővel összekeverjük és tálalásig hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor petrezselyem zöldjével, paradicsom-, paprikakarikával díszítjük.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17118
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

A saláta kiváló kísérője hidegtálaknak pl. a tormakrémes sonkatekercsnek, a kaszinótojásnak, de magában is finom és tápláló. Télen jonatánalmát és mirelit vagy konzervborsót is használhatunk hozzá. A konzervborsót már nem szükséges főzni, csak a levét kell leszűrni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Macedóniai zöldségsaláta
Mártika és Feri 107 recept

Macedóniai zöldségsaláta (fr. macedon, macedóniai, Republika Makedonija): francia alapértelmezésben színes, vegyes zöldségsaláta, étvágygerjesztőként, köretként vagy fő fogásként felszolgálva. Vagyis a nálunk francia saláta néven jegyzett keverék: külön-külön megpárolt zöldborsó, sárgarépa vagy bébi karotta, zöldbab, fehérrépa olvasztott vajjal meglocsolva vagy sűrű majonézbe keverve.

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?