r
Nosalty Logó

Macaron dióból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Macaron dióból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 831 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 482 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 831 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 482 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót megdaráljuk. Kiveszünk belőle két evőkanálnyit, félretesszük, ez majd megy a krémbe. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd hozzáadagolva a porcukrot addig verjük tovább, míg az edényt megfordítva nem esik ki belőle a hab. Ekkor hozzákeverjük a darált diót.
  2. Sütőpapírra előrajzolunk egyenlő átmérőjű (2,5 cm) köröket, és a habot habzsákba szedve az előrajzolt körökbe egyenlő adag habot nyomunk (belülről kifelé körkörösen haladva). A hab kissé még "terül" sütés közben, így vigyázzunk, hogy ne érjenek össze a korongok.
  3. 160 °C-os sütőben kb. 10 percig sütjük. Legyünk résen, mert ha túlsülnek, akkor nemcsak sötétebbre barnulnak, hanem ki is száradnak. A kész korongokat nem egyszerű leszedni a sütőpapírról, mivel ha a sütőből kivéve azon nyomban forrón szeretnénk leszedni, akkor még puhák és gyűrődnek, ha meg megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, akkor odaragadnak és könnyen törnek. Szóval itt kell egy kicsit ügyeskedni....:)
  4. A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és kicsit lehűtve azt, hozzákavarjuk a nutellát és a félrerakott diót is. A korongokat kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozban ajánljuk tárolni, mert a szobalevegőn könnyen kiszáradhatnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8609
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finomság egy régi családi recept (dió-bomba) általam macaronosított változata, amit legtöbbször a maradék tojásfehérjék felhasználása miatt sütök. A krémet lehet variálni, vajas krém vagy ízesített csoki, de még akár egy finom, házi lekvárral is össze lehet a habcsók-korongokat ragasztani. Mivel évről-évre nálunk a kertben két diófa is szépen terem, így lényegesen olcsóbb, mintha mandulaliszttel sütném. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek