r
Nosalty Logó

Mac and cheese extra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bebe74
Mac and cheese extra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

besamel

Összesen 843 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

besamel

Összesen 3370 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

besamel

Összesen 177 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 843 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9474.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2677 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    3429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1258 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4334 micro
Összesen 3370 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

tészta

besamel

Elkészítés

tészta

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és a nagyobb rózsákat kb. 4 darabba vágjuk (2-3 cm-s). Egy fazék vízben 1 teáskanál sóval pár percig előfőzzük (félpuhára). Szűrőkanállal kiszedjük, és egy öblösebb edénybe tesszük, amibe majd a többi hozzávaló is belefér. A brokkoli főzővizében kifőzzük a tésztát (nem teljesen puhára, csak al dente), leszűrjük, és a brokkoli mellé átrakjuk (megkeverni csak a végén kell, hogy ne törjön össze a brokkoli).
  2. A csirkemellfiléket 2-2 laposabb szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon elősütjük. Miután lehűlt, 2 cm-es csíkokra vágjuk, és ez is mehet a brokkoli és a tészta mellé.
  3. A besamel mártáshoz 5 dkg vajat (vagy 3 ek olajat) közepes tűzön felforrósítunk, hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és a lisztet, halvány zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levesszük, lassan, adagonként felengedjük az alaplével, csomómentesre keverjük. Közben a tejet felmelegítjük, és ezt is hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, felfőzzük, besűrítjük.
  4. A besamelt levesszük a tűzről, a sajtokat lereszeljük, és belekeverjük. Ha szükséges, visszatehetjük a tűzre, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne. Most kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (lehet még 1-2 ek mustárral, apróra vágott snidlinggel vagy szerecsendióval is fűszerezni, ízlés szerint).
  5. Öntsük a többi hozzávalóhoz, és az egészet keverjük össze. Egy kiolajozott tepsibe öntjük, eligazítjuk (a tetejére még reszelhetünk sajtot, és megszórhatjuk zsemlemorzsával, amitől finom ropogós lesz, de ez el is maradhat). 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30678
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Külföldi blogon találtam ezt a receptet. A mac and cheese "natúran" is kedvenc, de így brokkolival és csirkemellel felturbózva kiadós és laktató.

Hozzávalók

tészta

besamel

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek