Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lyoni sertésszelet

Lyoni sertésszelet
Lyoni sertésszelet
41 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ételfutártól rendeltem egyszer ilyet, és nagyon ízlett, szerettem volna én is elkészíteni. Kutakodni kezdtem, és végül több receptet összegyúrtam, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet szerettem volna. Érdemes kipróbálni bármilyen más hússal is, nálunk nagy kedvenc lett.

hozzávalók / 6 adag

Páchoz

Húshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás rostélyos, hagymás szelet, hagymás hús, lyoni hús, lyoni szelet, hagymás karaj, lyoni karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

Páchoz

  1. Szeleteljük fel a húst, majd klopfoljuk ki.
  2. Keverjük el a tejben a 4 gerezd zúzott fokhagymát és a mustárt, ebbe forgassuk bele a hússzeleteket. Nyomkodjuk le, hogy ellepje, majd hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább 3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Húshoz

  1. Amikor készítjük, szűrővel alaposan csöpögtessük le a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát sózzuk be, és borsozzuk meg kicsit, majd forgassuk meg őket lisztben. Forró serpenyőben nagyon kevés zsiradékon pirítsuk meg mindkét oldalukat szép pirosra (kb. oldalanként 3 perc).
  2. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg kicsit a paradicsompürét, engedjük fel a borral és a vízzel, sózzuk picit. Tegyük vissza bele a hússzeleteket, és kis lángon pároljuk még kb. 15-20 percig, időnként átmozgatva a hússzeleteket. Szükség esetén még önthetünk hozzá vizet. Szépen be fog sűrűsödni a húson lévő liszttől.
  3. Ha sűrűbb vagy több mártást szeretnénk, a visszamaradt olajra szórhatunk még kevés lisztet, mielőtt rátesszük a paradicsompürét, és több vízzel öntsük fel.
  4. Közben a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk szeletekre, és szedjük szét karikákra. Azokat is forgassuk meg lisztben, majd bő olajban süssük aranysárgára. Ha kész, csepegtessük le itatós papíron. Fontos, hogy ne sózzuk meg a hagymát, mert akkor levet enged, és nem fog megpirulni!
  5. A szaftos hússzeletekre halmozzuk a hagymakarikákat, és petrezselymes burgonyával vagy sült burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 102
össznézettség: 73 867
elküldve: 13
receptkönyvben: 452
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
68 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Derelye főszakács
Derelye főszakács Sat, 2015-02-21 14:07

Gratulálok a recepthez, lenyűgözően finom lett! Férjem unszolására készítettem el, mindent úgy csináltam, ahogyan leírtad. Egészen a végéig kételkedtem benne, mert nem tetszett a paradicsomos, boros szósz, de a végére tényleg besűrűsödött, elillant az erős borszag és egy sűrű, istenien finom szaft lett belőle. Hatalmas sikert aratott, csak ajánlani tudom mindenkinek. Még egyszer nagyon köszönjük a receptet!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2015-03-25 09:31

Kedves Derelye főszakács!
Elismerésem, hogy bár kételkedtél benne, mégis elkészítetted. :) Annak meg kiváltképp örülök, hogy kellemes csalódást okozott, köszönöm a visszajelzésed!
Audrey

457
tej 4 dl
fokhagyma 4 gerezd
mustár 4 teáskanál
sertés rövidkaraj 1 kg
vöröshagyma 5 db
sűrített paradicsom 10 dkg
finomliszt 5 púpozott ek
fehérbor 1 dl
olívaolaj 2 ek
víz 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint