Lyoni lapocka recept

Lyoni lapocka
Lyoni lapocka
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig közel állt hozzám a francia konyha. Egy lyoni bouchonban elköltött vacsora emlékére készítettem ez a fogást.

További receptek a blogomon.

hozzávalók / 2 adag

Hús:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1,5 tk só, kevés őrölt bors
  • 1 tk csípős paprika

Saláta és öntet:

Köret:

  • fél kg fagyasztott hasábburgonya

ajánlat

Cabernet Savignon

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lyoni sertéssült, vörösboros lapocka, balzsamecetes sertéshús vörösborral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeljük fel ujjnyi vastag szelekre. A hagymát szeleteljük fel.
  2. Egy mélyebb sütőedény aljában keverjük össze a páclevet. Sót, borsot, ecetet, bort és paprikát.
  3. Tegyük bele végül a hússzeleteket, azokra a hagymaszeleteket.
  4. Fedjük be alufóliával, és egy órát süssük lassú tűzön. Azután fedjük ki, és forgassuk át a húsokat. Amíg el nem fő a leve és elkezd pirulni, addig közepes lángon időnként locsolva, forgatva süssük.
  5. Közben a sütőben megsül a fagyasztott hasábburgonya, sütőpapíron. 
  6. A salátánkat mossuk meg, szárítsuk meg, és tegyük félre. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverjük össze, és adjuk fel a saláta mellé, csak étkezéskor locsoljuk meg vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 827
elküldve: 5
receptkönyvben: 167
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee k, 2013-05-28 10:20

Végül a sütőben készítettem el. Jóval tovább tartott, mint a recept írja, de valóban finom, üdítően újszerű ízvilágú pörköltféleség született belőle. Sztem sokkal több hagymát is elbír, én eleve 2 nagy fejet tettem, de legközelebb még többet fogok, jót tesz neki.

aantee
aantee / aantee sze, 2013-05-22 11:48

Bocsánat, nekem nem teljesen tiszta, h a húst a sütőben (de ott már sül a krumpli) vagy a gázon (minek az alufólia és a sütőedény) csinálod. Nagyon jól hangzik és hát szeretném kipróbálni... :-)