Lusta túrós recept

Lusta túrós
Lusta túrós
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors, finom, alig kellenek hozzávalók, és az egész család imádni fogja.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sütemény, túrós lepény, gyors túrós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bőségesen kivajazunk egy tepsit.
  2. A réteslisztet összekeverjük a sütőporral. A kivajazott tepsibe beleszórjuk a rétesliszt felét, elegyengetjük.
  3. A réteslisztre következő rétegben rászórjuk a cukor 1/3-át.
  4. Ezt követően az összes túrót az eddig meglévő rétegekre helyezzük.
  5. Erre következik a cukor következő harmada.
  6. A rétesliszt másik felét az eddig meglévő rétegekre szórjuk, majd ezt a rétesliszt réteget a maradék cukorral beszórjuk.
  7. A tojásokat a tejjel összekeverjük, majd az eddig meglévő alapanyagokra öntjük úgy, hogy mindenhol befedje.
  8. Amikor az összes hozzávaló rétegesen a tepsibe került, a 10 dkg margarint kis kockákra vágva a tetejére helyezzük!
  9. Sütőbe helyezzük, 180°C-on kb 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 29 353
elküldve: 4
receptkönyvben: 133
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dodóka

Mióta szakács: 2014.01.24.
5 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mangogirl
mangogirl Fri, 2015-10-30 17:53

szia kipróbáltam a receptet az íze nagyon finom lett, csak néhol nem keveredett össze a tészta és lisztes maradt az alja nem tudom mi lehetett az oka...:/

Suzy761
Suzy761 / Suzy761 Sat, 2016-04-02 14:43

Szia érdemes egy kicsit villával megszurkálni, így biztos lekerül az aljára a folyadék is. :)

gyros999
gyros999 Fri, 2015-01-09 18:48

Kérjük szépen megadni mikor kell a citromhéját belerakni:)

Ory
Ory Sun, 2014-02-02 14:42

Tetszik a recepted, jövő héten kipróbálom! Köszi!!!

Ory
Ory Thu, 2014-07-17 18:56

Nagyon szuper a süti!!!! Első alkalommal 2 adagot kellett sütnöm, mert az első pillanatok alatt elfogyott. :-) Ma ismét megsütöm, most fogok nekiállni. És már alig várjuk hogy elkészüljön! Abszolút kedvenc lett! Köszi!

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-01-31 17:58

Kedves Dóra!

A nádcukor semmivel nem egészségesebb a répacukornál. Csak jóval drágább. Ne csapjuk be magunkat, egyetlen mesterséges (kémiai úton előállított) cukor nem egészséges. Sőt. Méreg. Drog.

Üdv.
A

megyeri.dora
Dodóka / megyeri.dora Fri, 2014-01-31 10:32

Szia! Ne haragudj az kimaradt, majd kijavítom. Amikor az összes hozzávaló rétegesen a tepsibe került, a 10 dkg margarint kis kockákra vágva a tetejére kell tenni!

zsigil
zsigil Sat, 2014-02-01 14:02

aki akarja, úgyis kicseréli valami más édesítőre. én felesben csináltam xilittel, és nagyon finom lett. biztosan könnyebb szeletelni, ha picit hűlt, de mi még melegen felfaltuk :)

zsigil
zsigil Thu, 2014-01-30 09:42

szia. a 10 dkg margarin hova/mikor kerül bele, nem találom a receptben! :) az egész a kikenéshez???

944