r
Nosalty Logó

Lusta kiflik Tormától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Lusta kiflik Tormától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1901 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 1901 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval, az élesztőt felfuttatjuk a kis cukorral, vízzel, és ahozzávalókbólszép, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk kézzel (kb. 10-15 perc) vagy géppel (én kenyérsütőben dagasztom). Ne tegyük hozzá az összes vizet, a végén csak lassanként, amit felvesz. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  2. Letakarva addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő (1-1,5 óra).
  3. Ezután gyengéden átgyúrjuk, kis cipóvá formázzuk, és olajozott fedeles dobozban/tálban ahűtőbentároljuksütésig. (Ez a tészta 3 napot, 3 éjjelt töltött a hűtőben.)
  4. Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni (30-60perc), majd gyengéden kinyújtjuk félujjnyi vastag kör alakra, amit4-6 körcikkrevágunk pizzavágóval. Lekenjük kis olajjal,majd a körcikkeket a szélesebb végüktőlfeltekerjükkifli alakúra. A kifliket begörbíthetjük, vagyössze is lehet nyomni a csücsköket, ahogy itt a képen.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket (nem túl közel, mert még nőni fognak!), és 30 percet újból kelesztjük.
  6. Sütés előtt lekenjük a kifliket felvert tojással, megszórjuk tetszés szerinti maggal,majd előmelegített (kis forró vizes edénnyel az aljában), 220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük őket.
  7. Ha ropogósra akarjuk, akkor sütés előtt és után is lespricceljük vízzel. Rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 21651
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Puha, félbarna, szezámmagos óriáskifliket szerettem volna ebédre, ezért reggel 8-kor megformáztam a hűtőből kivett (és előtte szobahőre melegedett) tésztát, rövid pihentetés/kelesztés, sütés, hűtés...12 előtt készen voltak! Az élesztős kelt tésztákat- kis gyakorlattal- igen könnyű időzíteni. A másik ok pedig az volt, hogy megint ki akartam próbálni a Lusta kenyér Torma bevált receptjével változatát (ebben a kifli-receptben kevesebb az élesztő!), mert nem kaptam sikeres visszajelzéseket a kenyérreceptről, ami meglepett. Ezeket a kifliket a 4.-ik napon sütöttem, és még akkor is magas, lyukacsos volt a tészta a hűtőben. Formázáskor ugyancsak lelapult, csakúgy, mint a lusta kenyér receptnél, de a sütés előtti kelesztésnél, és sütés alatt megint szépen emelkedett! Most sem találtam semmi nehézséget a készítéssel, úgyhogy biztatni szeretnék mindenkit a kipróbálásra! Kevésbé ropogós, de lyukacsos és könnyű, puha bélű kiflik lettek ebből a keverékből; meglepően szép magas lett, a teljes kiőrlésű liszt ellenére is.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek