Lúdláb szelet Salamon Csillától recept

Lúdláb szelet Salamon Csillától
Lúdláb szelet Salamon Csillától
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi süteményes füzetből került elő ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 1 dl olaj
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos szelet, kakaós-kávés sütemény, pudingkrémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, végül a tojások felvert habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütjük.
  3. Krém: pudingport, tejet, kristálycukrot felfőzzük, majd kihűtjük.
  4. Margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük a kakaóporral és az instant kávéval együtt.
  5. Kihűlt tésztára kenjük.
  6. Tetejére: étcsokit 2 ek olajjal gőz fölött kikeverünk, tésztára simítjuk, majd amikor megszárad, szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 733
elküldve: 1
receptkönyben: 99
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
631 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék
Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék
A menzai koszton szocializálódva sűrű fehér szószban úszó zöldségdarabkákként gondolunk a főzelékekre, holott sokkal több lehetőség van ebben a jellegzetes magyar ételben.