r
Nosalty Logó

Lúdláb Csibedina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Lúdláb Csibedina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Összesen 9993 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Összesen 392 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    686.2 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    2913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cukor
    722 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    1769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3679 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 9993 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a 9 tojás sárgáját jól kikeverjük a 30 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 3 ek kakaóport, a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot és a darált diót.
  2. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, majd kihűtjük.
  3. A töltelékhez a 37 dkg vajat jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4,5 ek kakaóport és a végén a 2 egész tojást.
  4. Ha a tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, különös gondot fordítva arra, hogy a krém felülete egyenes legyen, mivel ezt még csokoládémázzal is be kell vonnunk.
  5. A csokimázhoz az étcsoki ¾ részét a vajjal gőzfürdő felett, alacsony tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beletördeljük az étcsoki maradék ¼ részét, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvad (így lesz igazán szép a mázunk). Ha kész a máz, gyorsan dolgozunk vele, egyenletesen eloszlatjuk a krémréteg tetején (ezt a műveletet célszerű másnap elvégezni a jól lehűtött, gondosan letakart sütivel).
  6. Miután teljesen megszilárdult a csokimáz, forró késsel felszeleteljük a süteményt, a fehér csokoládét gőzfürdő felett alacsony fokozaton felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az így elkészült krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a lúdláb szeleteket.
  7. Minden szeletre egy pötty fehércsokis mascarpone dísz kerül, amit egy szem magozott, jól lecsöpögtetett meggyel koronázunk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 75759
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Ismét egy klasszikus "újragondolva"...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek