Londoni szelet Konyhatündérkétől recept

1 adag
1096
kcal
Londoni szelet Konyhatündérkétől
Londoni szelet Konyhatündérkétől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dió szezonja van. Nagyon szeretem egyébként is, és akartam valami új diós sütit készíteni, ami hamar megvan. Rátaláltam a Londoni szeletre. Nem csalódtam benne. Épp olyan finom lett, amilyennek gondoltam. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy tönkölylisztből készítettem és nádcukrot használtam, valamint a tésztához adtam kicsi reszelt citrom héjat. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A masszához

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós lekváros sütemény, lekváros diós szelet, diós süti lekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. A többi hozzávalót előkészítjük, majd hozzáadjuk a margarinos tojásos masszát, és jól kidolgozzuk.
  3. A tésztát kikent és szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe nyomkodjuk.
  4. A tetejét lekenjük lekvárral. Én szilvalekvárt használtam.

A masszához

  1. A hozzávalókat habosra keverjük, és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 122
elküldve: 1
receptkönyben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1098