Londoni szelet Konyhatündérkétől recept

Londoni szelet Konyhatündérkétől
Londoni szelet Konyhatündérkétől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dió szezonja van. Nagyon szeretem egyébként is, és akartam valami új diós sütit készíteni, ami hamar megvan. Rátaláltam a Londoni szeletre. Nem csalódtam benne. Épp olyan finom lett, amilyennek gondoltam. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy tönkölylisztből készítettem és nádcukrot használtam, valamint a tésztához adtam kicsi reszelt citrom héjat. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A masszához

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós lekváros sütemény, lekváros diós szelet, diós süti lekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. A többi hozzávalót előkészítjük, majd hozzáadjuk a margarinos tojásos masszát, és jól kidolgozzuk.
  3. A tésztát kikent és szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe nyomkodjuk.
  4. A tetejét lekenjük lekvárral. Én szilvalekvárt használtam.

A masszához

  1. A hozzávalókat habosra keverjük, és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 033
elküldve: 1
receptkönyben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1105