Londoni szelet Konyhatündérkétől recept

1 adag
1096
kcal
Londoni szelet Konyhatündérkétől
Londoni szelet Konyhatündérkétől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dió szezonja van. Nagyon szeretem egyébként is, és akartam valami új diós sütit készíteni, ami hamar megvan. Rátaláltam a Londoni szeletre. Nem csalódtam benne. Épp olyan finom lett, amilyennek gondoltam. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy tönkölylisztből készítettem és nádcukrot használtam, valamint a tésztához adtam kicsi reszelt citrom héjat. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A masszához

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós lekváros sütemény, lekváros diós szelet, diós süti lekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. A többi hozzávalót előkészítjük, majd hozzáadjuk a margarinos tojásos masszát, és jól kidolgozzuk.
  3. A tésztát kikent és szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe nyomkodjuk.
  4. A tetejét lekenjük lekvárral. Én szilvalekvárt használtam.

A masszához

  1. A hozzávalókat habosra keverjük, és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 093
elküldve: 1
receptkönyben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Tízórai nélkül soha!
Tízórai nélkül soha!
Hajlamosak vagyunk lebecsülni a tízórai jelentőségét, ami felnőttként sem helyes, de a fejlődő gyerek-szervezet tekintetében egyenesen vétek. Lássuk, miért!
Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
1098