r
Nosalty Logó

Lisztmentes habos-zabos almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
Lisztmentes habos-zabos almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5783.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1498 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 4779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpehely felét min. 3 órára beáztatjuk a 4 dl tejbe.
  2. Az almát lereszeljük, és megszórjuk fahéjas cukorral.
  3. Ha megázott a zabpelyhünk, a margarint kikeverjük a cukorral, majd egyenként a tojássárgájával is.
  4. A vajas masszához felváltva hozzákeverjük a beáztatott és a száraz zabpelyhet, majd a pudingport és a sütőport is.
  5. Az így kapott masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, rátesszük a kissé kinyomkodott fahéjas almát, majd addig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje.
  6. Amíg sül, a tojásfehérjét jó keményre felverjük az 5 ek cukorral.
  7. Amikor a süti kész, rákenjük a tojásfehérjét és alacsony hőfokon visszatesszük a sütőbe, amíg a habnak szép rózsaszínes lesz a teteje. Elvileg annyi ideig kell szárítani, amennyi ideig a süti sült.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23785
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Ajánló

A képen szereplő sütiben az alma kockázva van, nem reszelve, úgyis lehet, csak akkor egy kicsit meg kell párolni előtte a fahéjas cukor kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredetijét úgy 30 éve találta az anyukám egy zabpelyhes papírzacskó oldalán. A zabpehely akkoriban elég nagy kuriózumnak számított, hát még az abból készült süti. S mivel az anyukám mindig rajongott a kuriózumokért, rögtön ki is próbálta, s ezzel egy időben rögtön a család egyik kedvencévé is lett. A pudingpor és a sütőpor nincs benne az eredeti receptben, valamint aszerint a zabpelyhes massza tetejét meg kell kenni néhány evőkanál rummal, mielőtt az alma rákerülne. Én meg átvariáltam az én ízlésem szerint, de akinek tetszik, úgy is meg lehet próbálni. Egy biztos; így is, úgy is nagyon finom, gazdaságos, egyszerű, és még valamelyest egészséges is. Főleg, ha a cukor helyett mézet használunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek