Liszt nélküli piskóta gesztenyés krémmel recept

Liszt nélküli piskóta gesztenyés krémmel
Liszt nélküli piskóta gesztenyés krémmel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főleg azért akartam feltenni ezt a receptet, mert olyan piskótát tartalmaz, amiben egyáltalán nincs liszt! Igaz ebből a mennyiségből csak 1 lap jön ki, tehát ha valaki mondjuk tortát akar belőle csinálni, akkor kétszer vagy háromszer ennyit kell megcsinálnia.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 tojás

Krémhez:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés piskóta, liszt nélküli piskótatészta, gesztenyekrémes piskóta

elkészítés

  1. A pudingporokat, cukrot, sütőport és tojásokat jól elkeverjük. Formába öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A habtejszínt felverjük. A gesztenyemasszát kicsit összetörjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejszínt.
  3. A piskótalapra helyezzük a meggyeket, majd rátesszük a krémet. A tetején is díszíthetjük még egy pár szem meggyel. (Igen a képen pont fordítva van a krém és a piskóta lap, de alapvetően így kéne lennie.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 080
elküldve: 2
receptkönyben: 141
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Consuelah

Mióta szakács: 2012.01.15.
12 recept

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.