Linzer a Nagymamától recept

Linzer a Nagymamától
Linzer a Nagymamától
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kedves, könnyű receptet az én drága kedves Nagymamámtól tanultam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer, linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a vajjal szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és egy kis citromnak a héját ízlés szerint. Beletesszük a sütőport és a vaníliás cukrot is. Egy félkemény tésztává kell hogy összeálljon ez a vajas tészta.
  2. A tésztát kb. 25-30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd linzer formázóval kiszúrjuk őket, ezeket a kiszúrt formákat sütő papírra helyezzük, és előmelegített sütőben (200 Cˇ fokra) 8-15 percig sütjük, nem baj ha egy kicsit puha marad a tészta, mivel miután kivettük a sütőből meg fog keményedni.
  4. Végül a kihűlt tésztákat lekvárral összeragasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 720
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Tue, 2016-05-17 15:11

Wow, nagyon artisztikus vagy! Gyonyoru talalas, mint egy festmeny!

811