r
Nosalty Logó

Limetorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Limetorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    315 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 3606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporral elvegyített lisztet tálba szitáljuk.
  2. Beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és vajat.
  3. A z egészet sima tésztává gyúrjuk, majd kettéosztjuk, és egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
  4. Vajjal kikenünk egy tortaformát, miután a gyűrűjét levettük (ez most nem kell a sütéshez).
  5. A kétféle színű tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A világos és a sötét tésztacsíkok felét csigavonalban a tortaforma aljára rakjuk, és kb. 12 percig sütjük előmelegített sütőben.
  6. A másik felével ugyanígy járunk el, de ezt a lapot közvetlenül a sütés után 12 db tortaszeletre vágjuk, és félretesszük.
  7. A pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük. (Ha nem lehet kapni citromos pudingot, akkor a vaníliapuding sok citromlével és reszelt héjával vagy citromaromával helyettesíthető.)
  8. A zselatinlapot 3 ek hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, és a forró pudingban feloldjuk. (Lapzselatin helyett jó a hagyományos zselatin is, csak azt kell nézni, hogy hány dl folyadékhoz használjuk, és annyi gr. kell.)
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingba forgatjuk óvatosan.
  10. A lime-ot meghámozzuk, és a gyümölcs húsát darabokra vagdosva a pudingba forgatjuk.
  11. A kisült alsó lapot (ami nincs szeletekre vágva) ráhelyezzük a tortaforma aljára. Körbevesszük a gyűrűvel, és rásimítjuk a pudingos masszát a tésztára.
  12. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
  13. Végül a 12 szelet tésztát elosztjuk a torta tetején (ezt a könnyen szeletelhetőség miatt érdemes így).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12940
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Limetorta 2.
Juditka 9 recept

A recept a Vidék Íze 2010. februári számában jelent meg ( 27. o). A torta Évi sógornőm kezeit dícsérik. Köszönjük!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek