r
Nosalty Logó

Lilahagymás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Lilahagymás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    3091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 2213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit főzzük meg héjában enyhén sós vízben. Közben főzzük keményre a tojásokat is, pucoljuk meg, tojásszeletelővel nyomjuk le, vagy szeleteljük vékony karikákra. A kolbászt szintén (aki akarja, a héját húzza le). Hámozzuk meg a krumplit. A lila hagymát karikára szeleteljük.
  2. Egy tepsit kenjünk ki zsírral, erre rétegezzük rá a krumplit, majd kolbászt rakjunk rá, aztán a tojást, végül a hagymakarikákból is pár szelettel fedjük be. A tejfölbe keverjük a tojást, ízlés szerint borsot, sót, ételízesítőt, kevés pirospaprikát. Tegyünk rá a tejfölös keverékből.
  3. Rakjunk még egy ugyanilyen réteget, oszlassuk el rajta a maradék tejfölt. Tetejére szórjunk borsot, ételízesítőt, fűszerpaprikát. Tegyük 200 fokos sütőbe, és süssük össze kb. 20-25 perc alatt. Melegen tálaljuk, esetleg valamilyen savanyúsággal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2379
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti valamilyen formában a krumplit, akkor a rakott krumplit sem veti meg!!! Én is sokszor készítem, és mindig valamilyen savanyúsággal fogyasztjuk. Férjem nem nagyon kedveli magát a krumplit, de ezt az ételt igen.... :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek