r
Nosalty Logó

Lilahagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
villers
Lilahagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 1164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 4655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    4521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 4655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a sóval, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, és az egészet dagasztófejjel ellátott robotgéppel simára gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.
  3. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  4. Közben a margarinon a félkarikákra vágott hagymát megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, és a hagyma kb. 3/4-ével megkenjük, majd ránézésre fentről 3 részre osztjuk, és afelső harmadát visszahajtjuk, erre ráhajtjuk az alsó harmadot. Most egy hosszabb csíkot kaptunk, erre kenjüka maradék hagymát, majd ezt is hárombahajtogatjuk ugyanúgy, csak most oldalról.
  6. Újrapihentetjük 1 órát.
  7. Kb. 1 ujjnyiranyújtjuk (ne legyentúl vékony!), és kiszaggatjuk(én kb. 5 centisekre).
  8. Tepsibe tesszük, és még ott is pihentetjük kb. fél órát.
  9. Tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben "szépre" sütjük .
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 433
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 55801
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

Bármikor, bármennyit... Egy vendégségbe vagy ha vendégek jönnek, vagy csak úgy...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
villers 4 recept

Soha nem sütöttem pogácsát, vagyis csak egyszer, de valahogy olyan száraz lett. Most viszont már hónapok óta nézegetem a recepteket, és nekem ez tetszett a legjobban, amit Limara oldalán találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek