Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás paradicsomsaláta

Lilahagymás paradicsomsaláta
Lilahagymás paradicsomsaláta
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tehetjük többféle színű és formájú paradicsomból készítsük, úgy nem csak finomabb lesz, hanem látványosabb is. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk.
  2. Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.
  3. Egy nagy tálba elkezdjük rétegezni a paradicsomokat és a lilahagymát, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegeket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Ha a hozzávalók elfogytak nyakon öntjük a salátát az öntettel. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor csurgassuk rá kevés olívaolajat.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 187
össznézettség: 107 858
elküldve: 11
receptkönyvben: 528
elkészítve: 38/44
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomsaláta, hagymás paradicsomsaláta, ecetes paradicsomsaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zöldárviz
zöldárviz Sun, 2012-08-26 16:48

Kedves gasztronauta!

Kesdves Gasztronauta!

Én is igy készitem a paradicsomsalátát,azzal az eltéréssel,hogy nem teszek rá vizet.Mikor rétegezem akkor szórok rá sót,cukrot és mértékkel ecetet.Én teszek rá kis olivaolajat is.Mig várakozik,hogy az ízek összeérjenek addig pont elég levet enged.Ilyenkor még jöhet egy kostolás,hogy kelle-e még rá valami.Egy próbát megér.Üdvözlettel

109
paradicsom 6 db
lila hagyma 4 db
petrezselyem 1 csokor
ecet 1 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek