Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás krumplisaláta

Lilahagymás krumplisaláta
Lilahagymás krumplisaláta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a rántott hal krumplisaláta nélkül elképzelhetetlen. Így lesz ez idén is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rántott hal mellé ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

ecetes burgonyasaláta, ecetes krumplisaláta, lilahagymás burgonyasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk, és karikára vágjuk.
  2. A lilahagymákat félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  3. A vízből, cukorból, sóból és az ecetből salátalevet készítünk.
  4. A burgonyát és a lilahagymát egy salátás tálba tesszük, megsózzuk. Ráöntjük a levet. Jól összekeverjük, de óvatosan, nehogy a krumplik összetörjenek.
  5. A tetejére őrölt borsot szórunk.
  6. Egy pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
     
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 293 696
elküldve: 34
receptkönyvben: 1 945
elkészítve: 97/111
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2015-12-24 20:18

Most fogyott el a karácsonyi asztalról. Szerintem ezzel mindent leírtam!

japi
japi Sat, 2015-12-12 16:33

Rétegezni kell, majd a saláta levet rá kell zuttyantani. Nem szabad kavarni. Picit érdemes törött borsal és őrölt parikával megszórni. Finomabb, ha fehasználás előtt pár napig érlelni. Rántott halhot, rántott bordához, hideg töltött húsho kitűnő.

márti1218
márti1218 / márti1218 Thu, 2015-12-03 18:38

Próbáljátok ki úgy is,hogy egy közepes zellert négybevágni,majd felszeletelni és annyi vízben ami egy ujjnyira ellepi nem túl puhára főzni.A krumplit,hagymát zellert rétegezve tálba tenni,a zeller főzővizét ízesíteni ukor,só,ecet és még melegen a rétegezett zöldségre önteni.
A nagyimtól tanultam,de én is sokszor készítem.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Thu, 2012-11-01 16:39

Biztosan van.
Csak hát, amikor beküldte a receptet a szakács,:) még kevesebbe került minden.-

_melinda_
_melinda_ Thu, 2012-05-17 19:58

köszi a receptet, fincsi lett, főleg tökmagolajjal beloccsantva! minden jót! :)

caepregineandi
caepregineandi Mon, 2011-12-12 14:18

Lehet nevetséges a kérdés de a salátalevet főzzük vagy hidegen keverjük a burgonyához nem készítettem még ilyen salátád de nálunk van aki főzi van aki hidegen rakja a salátára a levet köszönöm a segítséget.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2011-10-25 19:38

Korrekt recept,valóban zellerrel finobabb,de azt zelleres kruplisalátának hívják.Gratulálok!

vizsu
vizsu Fri, 2011-09-09 17:28

nekem nagyon savanyú lett,pedig a recept alapján készült

HNikikee
HNikikee / HNikikee Wed, 2011-07-20 01:29

Ezt nagyon jól néz ki!Igaz most diétázom,de a amikor keményítő napom lesz majd legközelebb,ez lesz az ebédem és a vacsorám.Természetesen cukor helyett édesítővel.Ha elkészítettem,majd beszámolok.
Ha zellert is tesztek bele az előtte megfőzitek?Nagyon kíváncsi lettem..

margica
margica Sat, 2011-07-02 12:12

ÜDV mindenkinek!
Most bukkantam erre a salátára és nagyon jól néz ki.
Mindenki, csak jót írogat róla, ezért kipróbálom a magam termesztett összetevőkből.Salátafüggő vagyok, sokfélét készítek, de ez valahogy kimaradt.
Kiki, nagyon köszönöm.
ÜDV. m.

Csici
Csici Thu, 2010-09-30 20:21

Nagyon finom lett. 2 napja készitettem el es imádta mindenki! Köszi a receptet. Üdv Csilla

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-22 12:16

Én ma csináltam meg, nagyon finom lett :):)
köszönöm a tippet, csak almaecetem volt itthon, de azzal is isteni... csak ajánlani tudom :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-01 15:27

Imádom az új burgonyából készült krumplisalátát.Nálunk húsvétkor a töltött bárányhoz mindig ezt csinálunk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-14 18:00

ezt csak simán is lehet enni?,?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2010-04-15 14:42

SZia! Alapvetően nálam nincsen szabály, hogy mit mivel lehet enni. Ami jólesik. A krumplisaláta magában is nagyon finom. üdv kiki

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Mon, 2010-03-29 15:31

Én pedig Húsvéti sonka mellé ajánlom nagy szeretettel. Mióta az eszemet tudom nálunk mindíg ez is van a sonkához. Főleg a férfiak fogyasztják.

226
burgonya 12 közepes db
lila hagyma 4 közepes fej
víz 7 dl
ecet 4 ek
cukor 2 ek
1 kk
bors 0 ízlés szerint