r
Nosalty Logó

Lia csokikrémes sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Lia csokikrémes sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3569.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1038 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 7825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lapokhoz a szalalkálit és az élesztőt külön-külön feloldjuk 1-1 dl langyos tejben.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, majd az élesztős és a szalalkális tejet. Kemény tésztát gyúrunk. Előfordul, hogy még kell hozzá egy kevés liszt.
  3. Kettéosztjuk a tésztát. Felébe egy kanálnyi tejjel belegyúrjuk a kakaót. A tepsi méretétől függően 2-2 vagy 3-3 lapot sütünk (Nekem nagy tepsim van, ezért 4 lapos a sütim.) a tepsi hátán.
  4. A krémhez a lisztet és a kakaót elkeverjük egy kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadásával pépet főzünk. Időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Közben kikavarjuk a margarint a cukorral, majd a kihűlt pépet is kanalanként hozzáadjuk.
  6. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy alulra kakaós lap kerüljön, majd sárga, és így tovább.
  7. A tetejét gőz fölött felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28×35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24554
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 27.

Ajánló

A lisztes pép helyett pudingosat szoktam főzni: 6 dl tejben megfőzök 2 vanília ízű pudingport és egy nagy evőkanál kakaót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy középiskolai osztálytársam kedvenc sütije volt, s mivel nekem is ízlett, elkértem a receptjét. Azóta is időnként megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek