r
Nosalty Logó

Levesalap házi tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Aaaniii
Levesalap házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1173 micro
  • β-karotin
    2796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát/ételízesítőt és a paprikát. Kb. 10 percig főzzük alacsony lángon, kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk meg.
  3. A levesünket szűrjük át, a répát felhasználhatjuk vadasmártáshoz.
  4. A tésztát 3-4 perc alatt kifőzzük a levesben, elzárjuk, tálalásig fedő alatt tartjuk.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3651
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Nagyon finom, édeskés ízű levesalap, mely ízlés szerint tovább bővíthető. Nálunk így magában is megállja a helyét, mert lánykám egy bőséges húslevesből is csak levet és rengeteg tésztát kér. :-) Házi készítésű tészta helyett természetesen jó a készen kapható is, de azért megéri bíbelődni vele: ehhez a mennyiséghez 10 dkg lisztből és 1 tojásból tésztát gyúrunk, nagyon vékonyra nyújtjuk, akkor jó, ha az átmérője kb. 30 cm. Vékony csíkokra vágjuk, ezeket egymás mellé téve kis kockákra vagy kis rombusz formákra tudjuk vágni. Lisztezzük meg, hogy ne ragadjanak össze. Ez a tésztamennyiség a levesalap duplájához is elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek