r
Nosalty Logó

Levendulás-mandulás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Levendulás-mandulás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3811 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 3811 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet és a levendulavirágot megdaráljuk. A csokoládét durvára vágjuk. A mandulát durvára daráljuk.
  2. A száraz anyagokat összekeverjük.
  3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát.
  4. A vajas masszába belekeverjük a a ledarált mandulát, mazsolát, végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk.
  5. A tésztából cipót formálunk és 1,5-2 órát hűtőben pihentetjük.
  6. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába (vagy minden keksz közepbe 1/2 mandulát szúrunk).
  7. Tetszőleges alakú és méretű formákkal kiszúrjuk.
  8. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3445
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Ebből az adgból kb. 60-70 db keksz lesz. Dobozban nagyon sokáig eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Romantikus hangulattól vezérelve a nyáron készítettem el ennek a keksznek a prototípusát. Emlékeim szerint nem volt elég édes és levendulaízű. Most, hogy elfogytak a karácsonyra sütött kekszek, azon elmélkedtem, hogy melyik fajta legyen. Mivel Valentin nap szele valamilyen szinten megcsapott, nem lehetett kérdés, hogy a romantikus levendulás keksz készül. A korábbi receptemhez képest változtattam az összetevőkön és az összetevők arányán, így sokkal finomabb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek