Levendulás lime-os keksz recept

Levendulás lime-os keksz
Levendulás lime-os keksz
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levendulát szinte mindenhez fel lehet használni a konyhában. Sütemények, fagyik, krémek, sült húsok, vajak fészereként is. A lényeg a harmónia: ,,éppenhogy elég" adagolása. Ne nyomjuk el erőteljes ízével az ételünk karakterét. Legyen fűszer, alkotóelem és utóíz. Fantasztikus élményt érhetünk el vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy finom limonádé tökéletes kísérője.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes lime-os keksz levendulával, levendulás keksz lime-mal, teljes kiőrlésű keksz lime-mal és levendulával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a hideg vajjal és a cukorral robotgép segítségével elkeverjük, összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt lime héját, valamint a levendulát.
  3. Belekeverjük a zabpelyhet, majd fokozatosan hozzászitáljuk a sütőporos liszteket.
  4. A végén kis vaníliával még megbolondítjuk.
  5. Az állaga engedi, hogy vizes kézzel egy hengert formázzunk belőle.
  6. Alufólia segítségével könnyebb, meg amúgy is becsomagoljuk, mint a szaloncukrot.
  7. Betesszük a mélyhűtőbe legalább fél órára. (Amennyiben máskor akarjuk felhasználni, sütés előtt 15 perccel elég kivenni.)
  8. A sütőt előmelegítjük 175 C°-ra.
  9. A vajas keksz rudat kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, kicsit lapítunk rajtuk, és elhelyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
  10. Kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  11. Kivétel után rácsra tesszük hűlni.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 422
elküldve: 4
receptkönyvben: 196
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niccole
Macskamentha / Niccole szo, 2014-06-28 15:52

Jelenleg a harmadik adag utolsó szeménél tartok. Asszem megint sütnöm kell. Imádom! :-) A lime egyszerűen zseniális a levendulával. A családnak is nagyon tetszett, igazi különlegesség. :-)
A tészta elég ragadós nekem, még úgy is, hogy nagyon gyorsan készítem, hogy a vaj (illetve esetemben margarin) hideg maradjon és egy picivel több liszttel, de alufóliával fel tudom tekerni és a mélyhűtőből kivéve már elég szépen megdermed és vágható, lapítható. :-)

Üdv.:
Niccole

Koni08
Koni08 cs, 2014-06-19 18:14

Kulon koszonet a preciz leirasert! Vegre :) Hamarosan kiprobalom, olyan szep :)

babydragon
babydragon cs, 2014-03-20 09:38

Imadom! Mar vagy tizedjere csinalom ujra! (Es persze mindig dupla adaggal kelllegyartanom...) Egyik baratnom miatt kiprobaltam teljeskiorlesu liszttel es nyirfacukorral. Ugy is zsenialisak! Halas koszonet ezert a tokeletes receptert!!!

390