r
Nosalty Logó

Levendulás kuglóf ricottával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Levendulás kuglóf ricottával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5490 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 2879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a tojásokkal és a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, citromhéjat, és a késsel enyhén áttört levendulavirágot.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, sóval, vaníliás cukorral.
  4. Részletekben a tojásos keverékhez adagoljuk.
  5. A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 619
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

A tetejére készíthetünk cukormázat is. Ehhez 100 g porcukrot összekeverünk 2 evőkanál citromlével, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer ettem már levendulás süteményt, de kuglóf formában nem láttam még. A ricottától a tészta sokkal krémesebb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek