r
Nosalty Logó

Leveles tésztás magyaros lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takiszaki
Leveles tésztás magyaros lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 786 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 3149 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 786 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6263.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    3012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3149 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Alap

Feltét

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt már a sütés legelején bekapcsoljuk kb. 200-210 °C-ra, hogy mire elkészül az étel, már csak be kelljen rakni a sütőbe.
  2. Kitekerjük a leveles tésztát és lazán (kb. 1-1 centiméterrel a gyári mérethez képest) kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük.
  3. A fokhagymákat kis olívaolajjal a mozsárban 1 teáskanál sóval összezúzzuk, majd tejföllel kikeverjük. Ezzel kenjük meg a kiterített tésztát, a széleket is.

Feltét

  1. A sonkát ráhelyezzük egyenletesen a tejfölös alapra. (Akár meg lehet szórni egy kis apróra vágott kápia paprikával, de ez el is hagyható.)
  2. A vörös, illetve lila hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk és a sonkára halmozzuk.
  3. A babot, kukoricát a konzervből lecsöpögtetve a hagymákra szórjuk, majd az egészet beborítjuk reszelt sajttal.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a forró sütőbe betoljuk, majd kb. 12-15 percig, barnulásig, sütjük. Forrón az igazi, szerintem egyből 2 adagot süssetek :)
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20-as normál
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 10696
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 04.

Ajánló

Ajánlom esti beszélgetésekhez, borozgatáshoz, vagy csak úgy, egy gyors laza vacsorának, de vendégvárónak is nagyszerű, mivel alig 20 perc alatt elkészíthető! Csajoknak, pasiknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlom, mindenkor, és mindenhol... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Gondoltam, megörvendeztetem magunkat egy gyors vacsorával, hogy több idő maradjon még egy esti kártyapartihoz :) Nagyon egyszerű, ámbár ízletes fogás kerekedett, és bátran ajánlom kezdő szakácsoknak is! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Alap

Feltét

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?