Leveles pogácsa recept

Leveles pogácsa
Leveles pogácsa
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb pogácsa a kedvelőknek tőlem. Egy szakácskönyvben találtam. Gondoltam, kipróbálom.

Az eredmény a képen látható. Minden réteg elválik. Készítsétek el Ti is! Másnap is finom.

hozzávalók / 8 adag

Az első tésztához

A második tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hajtogatott pogácsa, réteges pogi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rétestészta állagú legyen. Nálam 2 dl volt a tejföl.
  3. A második tésztát is kinyújtjuk akkora nagyságúra, mint az elsőt. Az elsőként kinyújtott lapra tesszük, majd három-négyszer hajtogatjuk, mint a vajas tésztát (15-20 percenként).
  4. A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk. Ezt a hajtogatást végezzük el, akkor lesz szép leveles, minden réteg szétnyílik.
  5. Végül két ujjnyira kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, majd szaggatjuk, szezámmaggal meghintjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük. 210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben a tetejét letakarjuk, hogy meg ne égjen!
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
271 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea v, 2017-02-12 13:11

Kedves Edit!
Kis csúszással, de megsütöttem a pogit! Gyönyörű lett!! Kis méretű szaggatót használtam, hogy tuti magas legyen. Leváltak a rétegek. Nekem is vannak régi, sőt nagyon-nagyon régi receptes könyveim. Szeretem lapozgatni őket. Nagyon tudtak főzni az "elődeink". Még egyszer köszönöm a receptet! Andi

Moncsesz
Moncsesz p, 2017-01-20 23:12

Kedves Edit!

Nagyon szépek a pogácsák, öröm rájuk nézni!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen vastagra kell nyújtani a tésztákat mielőtt egymásra tesszük a lapokat? Mekkora szaggatót érdemes használni, hogy ne száradjanak ki?
Állagra milyen a kész pogácsa?
Én most puha leveles pogácsát keresek , ezt inkább omlósnak látom.

Köszönjük a receptet.
Moncsesz

Anita-04
Anita-04 cs, 2017-01-19 12:50

Kedves Edit!
Nagyon jól néz ki a pogácsa, és ki is próbálom hamarosan, de lenne pár kérdésem. Miért kell bele rum? Ilyet még sohasem hallottam. Biztos megvan az oka annak is, hogy 2 különböző rétegből áll, és így lesz jó, de olyan furcsának találom, hogy az első rétegbe szinte csak zsiradék és liszt kell. Na meg a rum. Érdekes. A második rétegbe pedig citromlé kell. A kép magáért beszél, de ezeket a kérdéseket szeretném helyretenni. Ha esetleg tudnál segíteni a megválaszolásával. Köszönöm!

edit56
VnéEdit / edit56 cs, 2017-01-19 20:41

A recept szerint kedves Anita.
Egy régi szakácskönyvből készítettem,az hogy miért mit,erre nem tudok választ adni.
Úgy készítsd ahogy én,a végeredmény fenomenális.
Üdv:Edit.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea sze, 2017-01-18 20:12

Kedves Edit!
Ez gyönyörű és guszta! Biztosan finom is. Hét végén ez lesz a leves mellé.
Köszönöm, hogy megosztottad a receptjét. Andi

675