r
Nosalty Logó

Leveles kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
uutakacs
Leveles kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Összesen 3319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6790 micro
Összesen 3319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékeket előkészítjük:
  2. A mozzarellát és a paradicsomot felkozkázzuk és friss (vagy fagyasztott) bazsalikomot keverünk hozzá.
  3. A borsót egy kevés vajon megpároljuk, majd ha egy kicsit kihűlt, akkor aprítóban vagy turmixban pépesítjük a többi hozzávalóval. Ha nem elég krémes, akkor keverjünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejfölt.
  4. A tetszőleges ízű krémsajtot kikeverjük az apró kockára vágott lilahagymával. Én a múltkor a fetás-uborkásat használtam, és nagyon finom lett, de nyugodtan elkészíthető a natúr vagy zöldfűszeres változattal is.
  5. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és egy kevés fahéj társaságában megpároljuk.
  6. Kosárkák elkészítése:
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük (nekem 30-31 db szokott kijönni egy csomagból).
  8. A muffin sütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenjük, belerakjuk a leveletésztából készült korongokat, és a töltelékekkel megtöltjük őket. Az almás töltelék alá kentem egy kis házi baracklekvárt is.
  9. Készre sütjük őket. Egy kis salátával klassz vacsora, desszertnek pedig ott vannak az almás kosárkák! :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6812
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
uutakacs 15 recept

Hétköznap este. A fagyasztóban várakozó leveles tésztából szerettem volna valamit kitalálni. Ez lett belőle. A borsó helyett lehet használni pl. brokkolit vagy karfiolt is.

Hozzávalók

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek