Lestyános burgonyaleves recept

Lestyános burgonyaleves
Lestyános burgonyaleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves idős néni adott nekem először lestyánt. Mindjárt megtetszett az aromája, illata. Úgy tudom, perzsa eredetű fűszernövény. Az erdélyi csorba leves legfontosabb fűszere. Én nagyon szeretem ezt a burgonyás-tejfölös levest fűszerezni vele. Nem is kell hozzá egyéb fűszer. Legjobb, ha frissen használjuk fel, ha mégis el kell tennünk, fagyasszuk le.

hozzávalók / 4 adag

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 40 dkg virsli (jó minőségű)
  • 1 csokor friss lestyán
  • 2 dl tejföl
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 l csirke alaplé
  • 1 ek vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg tészta (csipetke)

ajánlat

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a friss, aromás fűszereket.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaleves lestyánnal, virslivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk vajon, megdinszteljük.
  2. A burgonyát kockára vágjuk, és a hagymára tesszük, kevés vízzel megpároljuk.
  3. Ha megpuhult, felöntjük az alaplével.
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ezzel besűrítjük a levest.
  5. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit, az apróra vágott lestyánt, és egy kevés csipetke tésztát főzünk bele.
  6. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk még egyszer.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 675
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Sat, 2015-12-05 16:45

Pár éve ismertem meg a lestyánt, azóta imádom. A paradicsomleves és a zöldbabból készült főzelék és leves sem képzelhető el nélküle. De szinte minden leveshez jól illik, mint lebbencsleves, rántott tojásleves, stb. De csak az élő zöld levele fűszerez, a szárított lestyánnak nincs semmi íze.

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Wed, 2012-08-01 11:51

Ez a recept naggggyon jó!!!! Mostantól ez a kedvenc levesem :)
Tettem még bele egy nagyon kevés (1ek) ecetet, jól kiemeli a lestyán ízét és pár szál petrezselymet is.
Köszönet érte!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-06-13 19:51

Ez lesz a következő áldozatom! Amióta megtaláltam, hol lehet itt lestyánt szerezni, azóta állandóan ez van a levesekben.. :-)

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-06-13 20:21

Szia Eszter!Szívből ajánlom neked,mert egyszerű és finom.A lestyán teszi különlegessé.Majd számolj be róla hogy ízlett.Üdvözlettel:Bogi

620